Istoria Bisericii

Home Istoria Bisericii
boxed-bg
Istoria Bisericii Betania

Ne apropiem de propriul centenar, plin de schimbări și revelații noi și proaspete.

Istoria Bisericii noastre începe undeva prin 1924-1925 când a venit din America Homorozean Domnica, care în America cunoscuse frați penticostali și își predase viața Domnului Hristos în Biserica penticostală de acolo. Originară din Rupea, s-a întors acasă și a început să le vorbească rudelor despre ceea ce experimentase în America. După o vreme s-au întors la Domnul câțiva rupeni și astfel s-a format o comunitate care se aduna în casele credincioșilor.

Anii 1950-1960

În anii 1950-1960, la mica comunitate care acum se aduna în casa surori Brișcoi Maria, s-au adăugat familii nou venite din satele din jur și din zona munților Apuseni. În anul 1958 comunitatea s-a mutat în casa familiei Roșu, unde a funcționat până în anul 1974 și în același an a obținut recunoașterea din partea autorităților sub titulatura: Biserica Creștină Penticostală Rupea, în cadrul Cultului Penticostal din România.

Anii 1960-1996

Începând cu anul 1960, Biserica l-a recunoscut ca și pastor pe fratele Crișan Ioan, care a păstorit Biserica pâna în anul 1995, când a trecut la Domnul. În anul 1979, i s-a alăturat în slujire fratele diacon Mureșan Andrei, cel care a și condus Biserica o perioadă de timp. Tot în această perioadă, în anul 1974, Biserica s-a mutat din nou, într-un spațiu special construit, pe strada Promenăzii. Începând din anul 1996, biserica a decis să funcționeze ca și Biserică autonomă.

Anii 2000-prezent

În anul 2000, Biserica l-a recunoscut ca și pastor pe fratele Mitra Florian, care împreună cu familia s-a mutat de la Oradea la Rupea pentru a prelua această responsabilitate, și care a păstorit Biserica până în anul 2010.

În acest timp, Biserica a cumpărat un sediu în centrul orașului, unde s-a și mutat în iarna anului 2000 și unde funcționează și în prezent.

Fii părtaș misiunii noastre

Misiunea este mandatul fundamental al fiecărei Biserici locale, să răspândească Evanghelia prin mărturie personală, rugăciune și dărnicie, astfel vrem să impactăm viețile tuturor persoanelor din orașul nostru și împrejurimi, iar mai departe misiunea noastră se extinde în județ, în țară, în Europa și în toată lumea…